tirsdag 20. januar 2009

Vampyrbøker


Vampyrbøker og filmer er i vinden har jeg fått med meg, og nå har jeg også fått lest de to første bøkene i "Twilight"-serien av Stephanie Meyer. I den første boken Twilight (Evighetens kyss(4)) flytter Bella Swan til den lille regntunge byen Forks for å bo med sin far. Bella synes at tilværelsen er tung og trist i starten, selv om hun har lett for å få seg nye venner på skolen i motsetning til på sin gamle skole. Alle er interessert i nykommeren. Også den mystiske og uvanlig vakre Edward Cullen viser en interesse for henne, og det tar ikke lang tid før Bella er fortapt i han og hans mørke og hemmelighetsfulle verden. Jeg må innrømme at jeg lot meg rive med inn i romantikken og vampyrenes verden, og slukte boken da den var både lettlest, velskrevet og fengende.

I bok nummer 2, New Moon (3), fortsetter historien om Bella og Edward, men den tar en uventet vending. I denne boken får Jacob Black, som ble introdusert i den første boken, en mer fremtredende rolle. Boken har et midtparti som jeg synes var litt for langt og ensformig, og jeg begynte så smått å irritere meg over Bellas negative og destruktive tanker. Boken er likevel lett å komme seg gjennom og spenningen kommer etterhvert. Jeg kommer nok uansett til å lese de to neste etter å ha tatt en pause fra vampyromantikken. Jeg må jo vite hva som skjer videre:-) De to neste bøkene "Eclipse" og "Breaking Dawn" (som begge kun har kommet på engelsk foreløpig) er visst utsolgt fra forlaget og lar vente på seg en stund til før de kommer til biblioteket.

De som ønsker å lese mer om forfatteren og historien bak bøkene kan gå inn på forfatterens offisielle hjemmeside: http://www.stepheniemeyer.com/index.html.

Et tips til de som likte disse bøkene skal være boken "Glass Houses" av Rachel Caine, den første boken i serien om The Morganville Vampires. Den handler om Claire Danvers, en ung jente som skal begynne på college i en lille Morganville i Texas. Hun flytter inn i et kollektiv i et gammelt hus fordi hun ikke orker å bo på campus. Selv om hun trives godt i det nye huset, merker hun at det er noe merkelig som foregår, og at alt ikke er helt som det skal med samboerne sine. Jeg har ikke fått lest boken selv ennå, men den skal være veldig spennende og litt romantisk.

Ingen kommentarer: