fredag 10. juli 2009

Sommerlektyre

Nå er det bare timer igjen til ferien min begynner og mengden med uleste bøker jeg har lånt eller kjøpt med meg hjem vokser og vokser. Valget av hvilken bok som skal bli den neste blir stadig vanskeligere ettersom antall blogger og nettsteder jeg følger med på og antall gode bokomtaler øker. Hvilken bok skal få starte ferien min og hvilke skal få være med i kofferten? Det er det som er de store spørsmålene i dag.

Jeg vil ha med noe krim, så jeg skal nok lage plass til en av favorittene mine, Minette Walters, og kanskje en for meg uoppdaget krimforfatter, Torkil Damhaug. Jeg har bestilt inn både den nye til Harlan Coben og Johan Theorin til biblioteket, men pakken kommer visst ikke før jeg er på ferie. Det var jo på en måte greit, så blir valgene litt færre. Så skal vi ha et leseprosjekt til høsten for VG1, så jeg burde lese noen flere ungdomsbøker, helst på norsk. I tillegg er det jo alle seriene om vampyrer, varulver, feer og hva mer det måtte være som jeg gjerne vil lese. Hvilke av de skal jeg begynne på? Foreløpig er det Charlaine Harris sin om Sookie Stackhouse som leder. Og til slutt, så var jeg innom Norli i går og fikk anbefalt et par bøker, blant annet Genesis av Bernard Beckett som skulle være så bra. Valgene er mange, men jeg tror jeg har klart å minske det ned til et overkommelig antall. Jeg er så glad jeg har en jobb hvor jeg kan oppdage og velge og vrake i gode bøker.

God sommer alle sammen!!

4 kommentarer:

Lille søster sa...

Jeg har ikke begynt på neste Minette Waltersbok, men jeg har lest både den nye Coben og Theorin. Begge var spennende, men jeg syntes det tok litt tid før jeg ble helt med i Theorin sin bok. Har ikke lest den første. Charlaine Harris er et navn jeg har hatt lyst til å prøve. Har også lånt med meg en lydbok av Damhaug, den nyeste. Har ikke lest noe av ham heller før. Holder på med Hvite netter av Ann Cleeves (også krim). Den er veldig bra. Har du lest henne?
God ferie!

Silje M.S. sa...

Nei, henne har jeg ikke lest, skal notere meg det:-)Er hun amerikansk, britisk?

Lille søster sa...

Hun er britisk. De bøkene jeg har lest foregår på Shetland. Det skaper en spesiell stemning. Litt som hos Theorin. Uten spøkelser.

Monica sa...

True Blood serien er da veldig bra, har ikke lest bøkene ennå men serien er en av mine favoritter akkurat nå. Unn deg et dypdykk inn i de mer slemme vampyrenes verden sier nå jeg. :)