tirsdag 6. juli 2010

Slam


Sam er 15 år og har skating som sin store lidenskap. Tony Hawk er det store idolet og kan i følge Sam gi ham svaret på det meste her i livet gjennom sin selvbiografi. Han bor sammen med sin unge mor som fikk han da hun selv ikke var langt unna Sams alder. Hun har aldri lagt skjul på at å få barn så tidlig ikke har vært en fordel. Da han møter Alicia på en fest får han plutselig en annen hovedinteresse ved siden av skatingen. De blir oppslukte i hverandre en periode før Sam går lei og finner ut at det likevel er skatingen som er hans store kjærlighet. Da Alicia forteller at hun tror hun er gravid er det ikke like lett for han å gå tilbake til sitt gamle liv.


Jeg er fan av Nick Hornby og var spent på hans første ungdomsbok. De første 50 sidene i boken var litt masete og jeg ble redd for å bli skuffet av Hornby denne gangen. Etterhvert likte jeg boken bedre og bedre og tok meg selv i å le høyt flere ganger. Sam sin naivitet og mange av situasjonene han havner i er utrolig morsomme og beskrivende for hvor forvirret og fjern en tenåringsgutt kan være (ihvertfall sånn det kan virke utenfra, for jeg har jo aldri vært en selv). Som vanlig blander Nick Hornby et alvorlig tema med humor på en veldig god måte. Jeg ble litt skuffet av den forrige boken jeg leste av forfatteren, A Long Way Down, men nå er jeg absolutt klar for flere Hornby-bøker. At den er gitt ut som ungdomsbok merker man kun fordi det handler om en ungdom. Boken passer som alle hans bøker både for ungdom og voksne.

2 kommentarer:

Maria sa...

Nok en flott anmeldelse! Denne boken så virkelig interessant ut, minner meg om en av bøkene jeg leser for øyeblikket; Det er mitt liv av Katarina von Bredow, bare fra et mannlig perspektiv. Det er for få av de om dagen..

Silje sa...

Ja, det er sant det. Det er ihvertfall få av de i engelske og amerikanske YA-novels, mens i norske samtidsromaner virker det ofte som det er litt for mange av de mannlige perspektivene:-)

Nå er det snart tid for det vanskelige valget om hvilke bøker som får være med i kofferten på ferie:-) Har kjøpt inn masse nye bøker til jobben og noen hjemme og jeg vil helst ta med alle.