tirsdag 2. juni 2009

The Summoning


The Summoning er første bok i en serie (har blitt mange av de i det siste) av Kelley Armstrong. Hovedpersonen er Chloe på 15 år som plutselig en dag oppdager at hun kan se døde mennesker. Hun går på kunstskole, drømmer om å bli bli regissør og å bli bedt på skoleballet som de fleste andre jenter på hennes alder. Dette endrer seg den dagen en vaktmester med store brannskader prøver å få kontakt med henne. Det viser seg at ingen andre kan se vaktmesteren. Hun blir sendt vekk til et hjem for ungdom med psykiske vansker for å hvile. Chloe begynner å tvile på sin mentale helse, men i møtet med de andre beboerne på hjemmet finner hun etterhvert ut at hun kanskje ikke er den eneste med "spesielle" evner.


Det har gått litt treigt på lesefronten i det siste, men endelig fant jeg en bok jeg hadde problemer med å legge fra meg. Boken har flere interessante karakterer, spesielt den mutte asosiale Derek og hovedpersonen Chloe som prøver å finne ut av seg selv. Det tar litt tid før vi begynner å få vite ting i denne boken, og når spenningen virkelig bygger seg opp så er boken nesten slutt og man har mange spørsmål man vil vite svaret på. Da er det godt å vite at bok nummer 2, The Awakening, også har kommet, så man kan begynne på den snarest mulig:-) Bok nummer 3, den siste i serien, kommer i mai 2010. Absolutt å anbefale for de som liker lett, god og underholdende fantasy!

6 kommentarer:

Lille søster sa...

Høres spennende ut! Kom til å tenke på The moth Diaries. Har du lest den? Husker ikke forfatteren i farten. Om jenter på internatskole, vennskap, sjalusi og mulig vampyrisme. Flott bok.

Silje sa...

Nei, den har jeg ikke lest, men skal notere meg den. Rachel Klein heter forfatteren fant jeg ut. Det er stort sett bare kvinnelige forfattere som skriver disse her.

Anonym sa...

Denne har jeg lest masse om i det siste. Kanskje på tide å prøve?

Silje sa...

Ja, det er deilig med lett og god underholdning som fenger en gang i blant (ganske ofte for min del:-)).

Mari - Escape In A Book sa...

Jeg likte både The Summoning og The Awakening. Sistnevnte er den beste så langt. Tenk at vi skal måtte sitte på pinebenken til mai 2010 for å få vite hva som skjer.

Silje M.S. sa...

Ja, jeg er akkurat ferdig med The Awakening og likte den også veldig godt. Det var nesten så jeg ikke ville bli ferdig siden jeg vet at det er så lenge å vente.