tirsdag 22. desember 2009

Veien - The Road


Veien av Cormac McCarthy er en dystopisk fortelling fra en verden som holder på å gå under, skog og hus har brent ned og de fleste mennesker er borte. En far og sønn er på vandring i søken etter redning med en handlevogn med alt de eier og har i. Dette er ikke en bok proppet med action akkurat, men en skildring av forholdet mellom far og sønn og håpløsheten rundt dem.

Jeg tror at de høye forventningene ødela litt av opplevelsen min av denne boken, for dette var kanskje en av de bøkene jeg har lest i år som jeg hadde høyest forventninger til. Mange mener det er noe av det beste de har lest og kommer til å lese osv, så det har ikke manglet på rosende omtaler. Jeg synes absolutt at den var bra og ikke minst gripende, men den havner ikke helt der oppe blant mine favoritter. Jeg må likevel si at forfatteren skaper en helt spesiell og dyster stemning som kryper under huden på leseren, som gjør at jeg forstår at mange setter denne helt øverst blant sine leseopplevelser. Filmen kommer i februar med Viggo Mortensen i en av hovedrollene. Det blir spennende å se om stemningen kan gjenskapes på lerretet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Denne boka hadde jeg hørt så mye om at jeg har tenkt at jeg bare må lese den. Men når jeg leser hva den handler om, så blir jeg mer skeptisk.
Vi får se....
God jul til deg!!

Silje sa...

God jul til deg også!