tirsdag 17. august 2010

Bok-tag

Jeg fikk en bok-tag av Maria på hennes bokblogg i sommer som det er på tide å følge opp. Jeg skal svare på noen bokrelaterte spørsmål og deretter sende tagen videre til tre personer. Her er mine svar:

Hvilken bok leser du akkurat nå?
Akkurat nå leser jeg To Kill a Mockingbird av Harper Lee som jeg har brukt litt tid på, Bra 7ke greier av C.S. Skuse som en del av bokbloggturneen og hører Doppler av Erlend Loe innimellom på lydbok.

Hvor liker du best å lese?
Jeg leser som oftest liggende på sengen, men da sovner jeg som regel ganske fort. Foretrekker vel helst å lese i en god stol eller solseng i skyggen eller solen, men det er jo ikke så ofte man har muligheten til det:-)

Hvilken bok skulle du ønske kunne blitt filmatisert?
Det er jo flere bøker som det ville vært spennende og sett film av, men fallhøyden er ganske stor. The Hunger Games av Suzanne Collins kunne blitt bra som film, og filmrettighetene er visstnok solgt, så det ser ut som om det ønsket blir oppfylt.

Hva er favorittboken din?
Et veldig vanskelig spørsmål. Jeg tror det må bli flere. Tidligere nevnte The Hunger Games er en favoritt, Harry Potter-serien, Roald Dahls Matilda og Astrid Lindgrens Per Pusling er to favoritter fra barndommen. Hmm, her var det ingen "voksen"-bøker. Kan nevne Karin Fossum sin Elskede Poona.

Er det noen bøker du ser frem til å lese de neste månedene? Hvilke?
Siden jeg skal ha baby om ca halvannen måned er det veldig mange bøker jeg kunne ønske å få lest innen den tid. Øverst på listen står Mockingjay, den tredje og siste boken i The Hunger Games-triologien. Ellers ser jeg frem til å lese videre både i True Blood-serien og Maria Snyder sin Study-triologi.

Hva synes du er den fineste forsiden på en bok?
En av dem er ihvertfall La den rette komme inn av John Ajvide Lindqvist, om man kan kalle den fin. Den er jo noe makaber, men passer godt til innholdet i boken og er vakker på et vis. Jeg er veldig glad jeg har denne utgaven i bokhyllen hjemme, for filmutgaven er ikke like fin. Sånn er det som oftest.Tusen takk for tagen Maria og beklager at det har tatt litt tid å svare, men ferie og flytting får skylden. Så skal jeg tagge tre nye bloggere, og det blir Ladybug, Askøy vgs, og Mari.

3 kommentarer:

Maria sa...

Bare hyggelig. Jeg gleder meg også til siste bok i Hunger Games trilogien. Flotte svar!

Mari - Escape In A Book sa...

Skal følge opp bare jeg får given over meg :D

Hvordan likte du To Kill A Mockingbird(hvis du er ferdig med den)? Den bør høres på engelsk lydbok, lest med fantastisk sørstatsdialekt.

Lykke til med siste innspurten av svangerskapet :) Ser ut som det er babyboom i boklbloggerverdenen nå. Selv skal jeg på ultralyd om en liten uke.

Silje M.S. sa...

Jeg er ikke helt ferdig med To Kill a Mockingbird enda, men liker den etterhvert godt. Jeg synes den var litt treig i starten.

Gratulerer til deg med baby:-) Håper jeg får tid til å lese litt i permisjonen før min kommer.