fredag 27. august 2010

Bra 7ke greier


Da var min tur kommet i Cappelen Damm sin bokbloggturne til boken Bra 7ke greier (Pretty bad things) av C.J.Skuse. I går blogget Cathrine the pageturner om boken, og i morgen er det Drops fra Theresesgate sin tur.

Tvillingene Beau og Paisley har en spesiell historie. De var på nyhetene allerede som 6-åringer og ble kalt for mirakeltvillingene, etter at de overlevde flere dager alene i skogen. Nå er de 16 år og bestemmer seg for å rømme til Las Vegas for å lete etter sin far som nylig har sluppet ut fra fengselet. Både det å rømme fra sin onde bestemor i California og jakten på faren i Las Vegas byr på dramatikk, morsomme episoder og at tvillingene skal dukke opp på nyhetskjermene igjen.

De to tvillingene er ganske ulike. En er rolig og fornuftig (Beau), mens den andre er mer vilter og impulsiv (Paisley). Vi får høre begge sine stemmer gjennom annethvert kapittel. Språket i boken skal være ungdommelig, men jeg synes det til tider blir noe påtatt, spesielt i Paisley sine kapitler. Jeg vet ikke om det er oversettelsen, språket eller at jeg rett og slett ikke er ungdommelig nok som får meg til å synes det. Ellers synes jeg historien og plotet virket lovende, men det lever ikke helt opp til forventningene underveis. Boken mangler et driv og en dybde som gjør at jeg gleder meg til å lese videre. En del episoder blir for usannsynlige og ting skjer litt for raskt. Når det er sagt har jeg ingen problemer med å anbefale denne videre, da spesielt til et litt yngre publikum. Boken har sine lyspunkt og føltes ikke som bortkastet lesning.

1 kommentar:

Mari - Escape In A Book sa...

Fin anmeldelse, Silje :) Jeg leste denne boken på engelsk tidligere i sommer og likte den etterhvert ganske så godt. Så godt at jeg vil lese mer om tvillingene.

Riktig god helg!