mandag 2. august 2010

Historien om Ferdinand


Jeg husker godt Disney sin bokversjon av Historien om Ferdinand fra jeg var liten, men denne originalboken av Munro Leaf har jeg aldri tidligere sett eller lest. Jeg ble derfor glad da denne skulle være en av sommerens bøker i bloggturneen til Cappelen Damm. Boken handler om oksen Ferdinand som ikke er helt som andre okser. Mens de drømmer om å slåss og tyrefekting i Madrid, vil Ferdinand helst ligge i fred under treet sitt og lukte på blomster. På grunn av en misforståelse blir Ferdinand likevel tatt for å være en hissig og perfekt okse for tyrefekting.

Jeg hadde planer om å lese boken for min nevø for å se hvordan et barn likte den, men det har det ikke blitt anledning til denne sommeren så langt. Jeg har derfor kun min egen erfaring å gå etter i denne omtalen. Jeg må innrømme at Disney sine tegninger er veldig levende i hodet mitt mens jeg leser. Det er noe med inntrykkene fra man var barn som veldig ofte er sterkere enn de man får som voksen. Tegningene til Robert Lawson i denne versjonen er finere og mer naturtro, men historiene i de to utgavene er såvidt jeg kan huske omtrent helt like. Historien er veldig søt om å være annerledes og jeg vil anbefale alle å lese den enten til barn eller til seg selv. En klassiker som aldri går ut på dato.

Jeg var første blogger ut denne gangen, og i morgen er det Heidi sin tur.

1 kommentar:

Marte sa...

Hei på deg!
Jeg er siste blogger om denne boka, jeg hadde også tenkt å lese den for min 5årige nevø, men jeg har ikke kommet så langt ennå ;)

Veldig søt bok da. Kjære minner :)