tirsdag 28. april 2009

Mer japansk

Death Note er en japansk manga-tegneserie om toppeleven Light Yagami, som finner en notisbok hvor han kan skrive inn navn og dødsårsak på de han vil skal dø. Boken er sluppet ned fra dødsriket av Shinigamien (dødsguden) Ryuk til menneskenes verden. Light bestemmer seg for å bruke boken til å renske verden for onde mennesker. Politi over hele verden fatter raskt interesse for de mystiske dødsfallene til verdens kriminelle. Den mystiske detektiven "L" leder etterforskningen. Klarer "L" å overliste Light, eller kan Light fortsette sin misjon om å gjøre verden til et bedre sted?

Jeg har foreløpig kun lest første bind i denne serien, men er ihvertfall helt sikker på at jeg vil lese mer av den. Dette er utrolig spennede, fascinerende og krever ikke mye tid. Flere bind er bestilt inn til biblioteket, og disse tror jeg at jeg også må ha i min egen bokhylle.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei - fin blogg dette.
Apropos manga - jeg har en sønn på 9 år som har helt Mangadilla. Han har lest Taynikma og Dragonball. Er det andre ting som passer for hans aldersgruppe? Også interessert i romaner som er litt japan/kina/kongfu/manga akige for ham.
Når det gjelder tegneseriene så har jeg på følelsen av at det meste er for ungdom.

Silje M.S. sa...

Jeg har egentlig ikke så mye kjennskap til manga o.l. Jeg har inntrykk av at en del av det er ganske blodig og passer sikkert ikke for en 9-åring. Jeg bestilte akkurat inn en annen manga-serie som heter Naruto som kanskje kan passe. Den er visst veldig populær om en 12 år gammel gutt med magiske krefter. Jeg er ikke sikker på om den finnes på norsk, men mener jeg så et sted at den er på dansk. Du kan jo også se på Outland.no. Jeg skal si fra hvis jeg kommer på noe mer, og kanskje noen andre har noen forslag.

Silje M.S. sa...

Her er den på norsk:
http://www.schibstedforlag.no/tegneserier/tegneserieboeker/67806.o2