mandag 12. oktober 2009

Morsomme bøker

Jeg oppdaget da jeg hadde skrevet ferdig mitt forrige innlegg at det var det første innlegget jeg satte etiketten humor på. Er dette fordi jeg leser så få morsomme bøker, er jeg vanskelig å få til å le, eller er det ikke så mange av dem? Jeg får relativt ofte spørsmål om jeg har en morsom bok på biblioteket og har litt problemer med å finne noe. Jeg synes både Nick Hornby, bøkene om Bridget Jones, Erlend Loe og Knut Nærum er morsomme på hver sine måter, men det begynner å bli en stund siden jeg leste dem, og skulle gjerne hatt noe nytt. Ofte er humor en av mange ingredienser i en bok, men gjerne ikke hovedingrediensen. Senest i går kveld lo jeg så tårene trillet da jeg leste bok nummer 2 om Sookie Stackhouse av Charlaine Harris, men boken er ikke først og fremst morsom. Er det noen som har tips til bøker de synes er morsomme?

2 kommentarer:

Mari sa...

Steffen tar sin del av ansvaret av Christian Valeur er morsom. På sitt absurde vis. Og Super av Endre Lund Eriksen skal være det. Uten at jeg har lest den selv. Men En terrorist i senga av samme forfatter er!

Ellers ser jeg av en kjapp gjennomgang av egen blogg at det mangler humor, ja. Og den som er, er gjerne ufrivillig... ;-)

lesehest sa...

de fire og han som gjør galt verre, av Follestad det er en norsk fanasy serie med ganske stor vekt på humor, eg satt vertfall å holdt på å le meg i hjel noken ganga, fikk endel rare blikk... boka kan vere litt rar og kanskje litt forvirrande i begynnelsen, men en får seg no en go latter samtidig som en faktisk lese noke en norsk forfatter har skreve til en forandring:)