mandag 9. november 2009

Barsakh


Emilie er på ferie på Gran Canaria med familien sin. Hun er 15 år og tenker stort sett på hvordan hun ser ut og synes hvert måltid er en kamp for å ikke få i seg for mange kalorier. Livet hennes blir satt i et annet perspektiv når hun en dag på en av sine mange joggeturer, oppdager en båt med flyktninger fra Afrika. Blant disse er 18 år gamle Samuel som vi får følge historien til parallelt med Emilie sin.

Historien om Samuel og Emilie er sterk, godt skrevet og du blir revet med av den. Det er en kort bok som ble unnagjort på under et par timer, men historien kommer jeg til å huske en stund. Kontrastene mellom livene til de to hovedpersonene forsterket klumpen i magen jeg fikk av Samuels og de andre flyktningenes historie. Alt de ofrer for å komme seg til Europa, og for hva? Dette er gitt ut som en ungdomsbok, men en god bok er en god bok mener nå jeg. Så dette er en bok alle kan lese, og som kanskje mange bør lese. Jeg tror Simon Strangers Mnem må noen hakk opp på leselisten min.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Jeg likte denne også veldig godt og tenkte som deg i forhold til Mnem; opp opp! Men jeg har ikke fått tak i den enda.

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Hei
Denne har jeg ikke fått med meg. Takk for tipset!

Anonym sa...

Den er så bra! Veldig trist. Skjønner ikke at det går an! De tar jo nesten livet av seg selv for å komme over til Europa. En bok man ikke bør stå over!


- Julie:)