mandag 2. november 2009

Sirkelens ende


Denne boken har blitt kalt den norske Da Vinci-koden. Dan Browne er i vinden som aldri før og har akkurat kommet med ny bok. Derfor vil jeg gjerne trekke frem en norsk forfatter som også kan skrive gode bøker i samme sjanger, selv om det er en god stund siden jeg selv leste den.

Forlagets beskrivelse av boken: Et norsk middelalderkloster skjuler en arkeologisk sensasjon. Et relikiveskrin av gull. Et 2000 år gammelt manuskript. Myter og mystikk. Teologi og historie. Løgner og villspor. Svik og utroskap. Et drap - eller en ulykke? "Sirkelens ende" er en historisk-intellektuell spenningsroman som fører arkeologen Bjørn Beltø fra det tusen år gamle Værne kloster til en vitenskapelig etterretningsorganisasjon i London. Til et forskningsinstitutt der de gransker bibelske myter og dogmer. Til en korsfarerborg i en fransk landsby som skjuler kristenhetens dypeste hemmelighet."Sirkelens ende" er Bjørn Beltøs beretning om en fjern, og en nær fortid. Om tilblivelsen av bibelske manuskripter. Og om farens mystiske dødsfall for tyve år siden.

Jeg har selv ikke lest noe av Dan Browne, men mange mener at Egeland sine bøker er hakket bedre. Jeg synes Sirkelens ende var både spennende og interessant og vil utfordre både Dan Browne-entusiaster og andre til å prøve den. Det jeg husker best fra boken er den unge bibliotekaren Beltø møter i London. Jeg ble så glad for at en bibliotekar ble fremstilt uten briller nedpå nesen, knute i nakken mens hun sa hysj:-) Tom Egeland har også akkurat kommet ut med en ny bok om Bjørn Beltø, Lucifers evangelium

2 kommentarer:

Anita sa...

Jeg har ikke lest noe av Egeland selv, men takk for tipset! Denne skal jeg lese etterhvert!

Aase sa...

Egeland skriver utrolig godt.

Han har også gitt ut Paktens voktere med Bjørn Beltø. Den kom for et par år siden.