torsdag 14. januar 2010

Filmer

Jeg har skrevet lite om film på denne bloggen og synes det er på tide å gjøre noe med. Biblioteket har jo mange gode filmer til utlån. Her er noen av filmene jeg har sett de siste månedene:

The Hangover:
En kameratgjeng drar til Las Vegas, feirer utdrikningslag, våkner opp og husker ingenting fra dagen før. De prøver å rekonstruere gårsdagens hendelser og galt blir til verre. Filmen er veldig morsom, men ble litt ødelagt av å ha hørt mye om hendelser i filmen på forhånd.


17 again:
37 årige Mike får muligheten til å bli 17 år igjen, da han var stjerne på basketlaget, og komme tilbake til Hayden High der hans tenåringsbarn nå går. Han får muligheten til å komme nærmere sine barn og rette opp i det han angrer på. Dette er en helt grei underholdningsfilm, du vet hva du får, og den er faktisk morsom innimellom.


Død snø:
Denne norske filmen var nominert til Scream 2009 for blant annet beste utenlandske film. En vennegjeng drar på påskeferie på fjellet med ski, snøscooter, øl og alt som hører med. Alt virker som vanlig helt til en av de lokale kommer innom og advarer dem om en nazizombie-bataljon som hjemsøker fjellområdene. Jeg likte denne filmen bedre enn jeg trodde. Den er morsom, ekkel og annerledes enn andre norske skrekkfilmer.


Rabbit-proof fence:
I Australia i 1931 blir tre aboriginjenter kidnappet av staten, fordi de er av såkalt halvkaste og skal tvangsgiftes med hvite for å vanne ut rasen. De tre jentene rømmer, veien hjem er 2000 km og de har politiet etter seg. Filmen er basert på en sann historie og viser den brutale politikken den australske staten førte mot aboriginbefolkningen. Filmen er ektefølt og sterk.

Ingen kommentarer: