onsdag 16. juni 2010

Poison study


Poison study er første bok i en triologi av Maria Snyder. Her møter vi Yelena som er dømt for å ha drept en mann og sitter og venter på sin dødsdom i et fangehull. Da dagen kommer viser det seg at hun får en slags ny sjanse. Kommandøren sin mat-tester (food taster; som tester all maten hans for gift) har nettopp dødd og nestemann i køen, i følge loven, til å bli tilbudt jobben er nettopp Yelena. Hun takker ja og setter i gang treningen som ikke akkurat er ufarlig, da virkning og smak av ulike gifter skal testes ut. Herfra og ut blir vi introdusert til et rike og et karaktergalleri som er godt beskrevet og ikke minst interessant. Vi får vite mer om Yelena sin bakrunnshistorie og hvorfor hun har tatt de valgene hun har.

Dette er en av de bedre seriene jeg har lest på en stund, og den kan absolutt anbefales til alle som liker spenning og fantasy. Jeg har bestilt inn de neste bøkene til meg selv, for dette er en serie jeg vil eie og lese videre i. Det er likevel en nerve eller noe annet jeg ikke kan sette fingeren på som mangler som gjør at denne ikke får toppkarakter, men kanskje de neste to bøkene kan rette på dette.
Du kan lese Maria sin anmeldelse på bloggen hennes, som var den som gjorde at jeg ville lese denne boken.

5 kommentarer:

Maria sa...

Dette er en av yndlings seriene mine, dumt du ikke likte den like godt som meg. Tror nok du kommer til å like de to neste bøkene i serien også ;)

Silje M.S. sa...

Jeg likte den veldig godt altså, og det er ikke så mange bøker jeg gir toppkarakter. Er visst litt streng:-) Gleder meg til neste bok.

Bokelskerinnen sa...

Er dette en serie som foregår i en oppdiktet verden, eller i gamle dager ala 1800 - tallet etc?

Silje M.S. sa...

Det er en oppdiktet verden hvor deler av den kan virke som om det var i ekte gamle dager:-)

Mari - Escape In A Book sa...

Jeg må snart få hivd meg på Poison Study vognen skjønner jeg :) Fin anmeldelse, Silje!