mandag 14. september 2009

Litt gøy på en mandag

Lilla O oppfordrer i sin blogg leserne å fortelle hvilke bøker som (Jeg har oversatt fra svensk til norsk):

1. fikk deg til å le - Det er nok mange, men ikke så ofte jeg finner bøker jeg synes er først og fremst morsomme. En av de jeg kommer på nå er Naiv.Super av Erlend Loe.
2. fikk deg til å grine - Det er en del, men i løpet av de syv Harry Potter-bøkene gren jeg flere ganger. Man blir så godt kjent med karakterene og blir knyttet til dem.
3. gjorde deg sint - Ingen må vite av Aina Basso gjorde meg sint fordi den har en historie som er vond og urettferdig.
4. fikk deg til å ville besøke plassen den handler om - Drømmehjerte av Cecilia Samartín. Jeg lengtet etter Cuba da jeg leste denne boken.
5. som handler om en historisk tid du interesserer deg for - Gunnar Staalesen sin High Noon med handling fra 2. verdenskrig og etterkrigstiden. Jeg synes nok det er mest interessant å lese bøker med handling fra nær fortid når man har familie og bekjente som har opplevd det. Spesielt når handlingen er fra egen hjemby, Bergen:-)
6. du angrer på at du leste ferdig - Pornopung av Mats Larsen. Jeg brukte lang tid på denne og skjønner ikke hvorfor jeg kastet bort tiden på å lese den ut når den bare irriterte meg.
7. du fortsatt tenker på selv om det er lenge siden du leste den - Dette gjelder flere av Karin Fossum sine bøker, men spesielt Elskede Poona har en historie jeg ofte fortsatt tenker på.
8. har ventet i bokhyllen veldig lenge - det er nok noen klassikere som står der og venter. En av de er Sangen om den røde rubin av Agnar Mykle.
9. du ikke forstår at alle liker så godt - La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson. Boken var grei den, men forstår ikke alt oppstyret.
10. du synes alle skal lese - den boken jeg har gitt bort i gave til flest er The Hunger Games av Suzanne Collins. Det er en av mine favoritter, og så vidt jeg vet har alle likt den så langt.

Ingen kommentarer: