tirsdag 1. september 2009

Spenningens mester

Jeg var allerede Harlan Coben-fan før jeg begynte på den siste boken hans på norsk, I den skogen (The Woods), og han skuffer ikke denne gangen heller:

Fire ungdommer forsvant i skogen på en sommerleir for 20 år siden, to av dem ble funnet døde og to av dem ble aldri funnet. Søsteren til Paul Copeland var en av dem som forsvant sporløst. Midt i hans første store sak som statsadvokat, der en en ung mørkhudet kvinne anklager to rike hvite gutter for voldtekt, dukker det opp et lik av den tredje personen fra leiren. Paul sitt håp om å finne søsteren sin i live våkner og han vil gjøre alt for å få frem sannheten selv om den ikke alltid er å foretrekke. For de som har lest Coben før dukker det opp noen kjenninger fra tidligere bøker, som privatetterforsker Cingle Shaker og politikvinnen Loren Muse.


Som vanlig i Coben sine bøker er det duket for stadige avsløringer og overraskelser, og her er det mye grums som skal frem. Det skjer i et høyt tempo, men det er ikke altfor vanskelig å henge med. Dette er virkelig en bok for trøtte innekvelder på høsten, med mindre man blir lett skremt av sånt. Boken er godt skrevet, drivende og du må bare lese noen sider til for å komme til neste avsløring. Det er godt med sånne forfattere og bøker hvor du vet akkurat hva du får, men samtidig har du ingen anelse.


Ingen kommentarer: