tirsdag 4. mai 2010

The Reckoning


Hvis du ennå ikke har fått med deg hva denne serien dreier seg om, kan du heller lese om de to første bøkene, The Summoning og The Awakening tidligere på bloggen. For dere som er lei av vampyrer eller aldri har vært fan, så er dette vampyrfritt. Så til siste bok i Darkest Powers (ihvertfall i denne omgang):

Chloe, Derek, Simon og Tori skjuler seg nå fra the Edison group i et hus sammen med Andrew, en god venn av Derek og Simon sin far. De kjenner seg nå endelig trygge for første gang på lenge, men er de egentlig det? Chloe sliter med å kontrollere evnene sine og fremkaller gjenferd i huset som kan fortelle urovekkende historier. Andrew er med i en motstandsgruppe som skal hjelpe ungdommene med å komme seg unna the Edison group. De ønsker også å hjelpe dem å kontrollere evnene deres som er overraskende sterke, noe som ser ut til å skremme deler av gruppen. De fire begynner å bli usikre på hvem de kan stole på i huset, også hverandre.

Siste del i denne serien er minst like god som de to foregående. Den er som den forrige fullpakket med action, og denne gang er ikke trekantdramaet mellom Chloe, Derek og Simon noe som bare lurer under overflaten. Karakterene er fortsatt gode, noen kommer mer frem i denne boken enn tidligere og noen litt mindre. Det eneste jeg har å utsette er at det kanskje går litt vel fort mot slutten. De som håper at alle tråder skal nøstes opp blir nok skuffet, for her er det fortsatt mange ubesvarte spørsmål. Jeg er fornøyd med denne måten å gjøre det på, for ofte synes jeg at for mye skal nøstes opp og avsluttes på en gang og da kan det fort virke litt kunstig og uferdig. Denne serien holder på å gå i den fellen, men unngår den synes jeg. Til dere som fortviler over at det nå er slutt så kommer Kelley Armstrong til neste år med første bok i en ny triologi som skal handle om andre personer, men foregå i det samme universet som denne. Hvis hun får lov av forlaget vil denne også være en del av Darkest Powers-serien. Dette kan godt bety at noen av karakterene herfra vil dukke opp i den nye triologien, og kanskje får vi svar på flere spørsmål. I tillegg skal det i denne siste boken ha vært en link til Armstrong sin andre serie, The Otherworld. Det er altså bare å begynne på hennes andre bøker hvis lengselen blir for stor.

Ingen kommentarer: