onsdag 4. mars 2009

Breaking Dawn


Nå er siste etappe i "Twilight"-sagaen unnagjort og jeg sitter igjen med litt blandede følelser. Jeg gledet meg veldig på forhånd siden jeg likte forrige bok "Eclipse" såpass godt.
"Breaking Dawn" begynner der den forrige boken slutter med planlegging av Bella og Edward sitt bryllup. Alt er fryd og gammen for det lykkelige paret, men dette kan selvfølgelig ikke vare... I en del av boken får vi se handlingen fra Jacob sin synsvinkel. Dette er ganske interessant og god vri, ihvertfall til tider. Det er samtidig den mest frustrerende delen av boken fordi Bella tar en del tilsynelatende rare valg, og så får ikke vite hva som foregår i hodet hennes. Etterhvert får vi komme tilbake til Bella og begynner å få svar på en del spørsmål vi har ventet på gjennom hele serien. Etter min mening litt for lang tid, blir slutten av boken veldig spennende og vi får stifte mange nye morsomme bekjentskaper.

Alt i alt er jeg godt fornøyd med denne serien. Den har hatt sine nedturer for min del, men kommer alltid sterkt tilbake, og sånn er det også i denne boken. "Breaking Dawn" rørte meg ikke på samme måte som spesielt "Twilight", og til dels også "Eclipse" gjorde, så jeg savnet noe underveis. Jeg kunne ønske at vi hadde blitt bedre kjent med noen av de andre karakterene, som for eksempel Jasper, og at fokuset på og beskrivelsene av Bella og Edward sin kjærlighet var mindre, selv om jeg tror de fleste er uenige med meg der. Men selv for en ikke utpreget romantiker er dette god underholdning. Jeg har engasjert meg i personene og handlingen, og kost meg gjennom de fire bøkene.

2 kommentarer:

Elin sa...

Det er ikke siste bok! ;-)
Kommer en sak om det i bloggen min sånn etterhvert...

Silje M.S. sa...

Jeg har lest de ni kapitlene som ligger ute, og jeg håper at Stephenie Meyer ombestemmer seg og velger å gi ut boken likevel.